Ukrainakriget - vad f@n sysslar ryssarna med?!

Som vi alla vet roar sig ryssarnas president PooTin för närvarande med att oprovocerat utrota sitt s.k. "brödrafolk" i Ukraina. Han har ofta liknats vid Adolf Hitler, bland annat av Ukrainska staten själva som publicerade en karikatyrteckning där Hitler framställs som en slags fadersgestalt åt lille Putin. Och liknelsen är berättigad då vi inte sett någon liknande djävulskap hända in den här delen av världen sedan förintelsens dagar. 


Ukraina lade upp en Putin-karikatyr dagen som Ryssland invaderade dem. Bild: Twitter

Som västerlänning förefaller det förstås helt barockt att Rysslands president rättfärdigar sitt besinningslösa krig genom att påstå att demokratiskt styrda Ukraina skulle ledas av ett gäng nynazister som håller folket som gisslan och därmed måste befrias. Ukrainas president Zelenskyj är i själva verket jude, så man kan ju gissa med röven huruvida han är nazist eller ej.


Källa: The Atlantic

Det känns gång på gång som Pootin och hans hejdukar bara tar den civiliserade världens argument mot honom och vänder dessa åt andra hållet, ungefär som ett dagisbarn. 

- Du är dum!

- Nä du är dum!

Att ta till sådana simpla motangrepp tyder mest på att han inte har fantasi nog att ljuga ihop några egna.

Alla som inte vill bli styrda av Kreml är nazister

Till och med så insinuerar Kreml att USA:s smått demente ålderman till president Joe Biden skulle vara en nazistisk diktator som försöker ta över världen, när det är precis det Pootin själv försöker göra. Kort och gott, alla som inte vill att Putin skall vara president i deras land, eller som misstycker att han invaderar andra nationer, är alltså...nazister. 

Hemma sitter ryssar bänkade framför tv-apparaterna och köper allt som deras statsmedier tutar i dem med hull och hår. I nästa stund påstår Pootin att Ukrainas ledare hjärntvättar sitt folk. Det hela låter som rena buskisen. Skall man skratta eller bekymras över hur jävla korkat alltsammans är?

Humor på hög nivå. Det skulle inte förvåna mig om Pootin sitter och flabbar åt sina lättlurade landsmän, så fort kamerorna slutat filma. Källa: Aftonbladet

Naturligtvis finns det även en del folk i Ryssland som inte är bara agerar viljelösa fån. Framförallt yngre människor som känner till Internet och som klarar av att söka information som inte är hjärntvättande propagandan som kommer direkt från Kreml. Några av dessa är modiga att gå ut och demonstrera osv., trots risk för att få sitta och skaka galler vilket förstås är hedersvärt. Om de bara hade lyckas informera andra människor i sin närhet om vad som händer ute i verkliga världen, så hade motståndet varit större.

Inkompetensen genomsyrar hela kriget

Vladdes arméer verkar agera närmast som fyllon och bombar och skjuter planlöst hejvilt, utan vare sig fokus eller precision och missa målen med 50 meter var eller varannan gång. Som när de försökte bomba en regeringsbyggnad med träffar istället parkeringen utanför. Man gör ingen skillnad på militära mål och ciliva utan total ödeläggelse verkar vara det man eftersträvar. Att de t.o.m. är korkade nog att öppna eld mot kärnkraftverk säger ju nästan allt!


Dumjävlar. Källa: CNN

En ukrainsk utrikesminister varnade för konsekvenserna om kärnkraftverket sprängs. Vad ryssjävlarna kan tänkas vilja uppnå med attacken? Fan vet (dvs. Pootin). Källa: Twitter

Sedan har vi den omtalade 64 kilometer långa konvojen av pansarfordon som ryssarna kör genom hela Belarus och får soppatorsk och blir stående på vägen. Tänk vad det måste kurra i magarna på gossarna då. Awww! Har t.o.m. hört om hur ukrainare med mankraft (i grupp, förstås) sedan gått runt och knuffat pansarvagnar i diket och skrattat. 

Aftonbladet avslöjade även att en rysk nyhetsblaska av misstag hade publicerat en nyhetsartikel om att Ukraina nu var övertaget, efter två dagar av invasionen. Så bidde det inte riktigt. Aww...

I artikeln framgår det att man trott att Ukraina skulle vara erövrat snabbt och lätt, då publikationen var skriven i förhand och tidsinställd att publiceras två dagar efter invastionen startade. Källa: Aftonbladet (alt. länk)

Ukrainarna starkare än väntat

Det är lätt att raljera och driva med hela "operationen", men självklart är det hela en stor tragedi. Givetvis för Ukraina och demokratin, men även för det hjärntvättade ryska folket varav många av dem köper varenda ord deras allsmäktige ledare säger, hur jädra absurt det än låter.

Samtidigt som städer ödeläggs får ryska mödrar sina söner tillbaka i liksäckar, fortsätter PooTin prata om att det är en "militär specialoperation". Som om det skulle vara något slags topphemligt James Bond-uppdrag (eller kanske snarare KGB i det här fallet), där man obemärkt tar sig in och gör en lömsk kupp. Och vips har man helt plötsligt en korrupt pro-rysk ledare i Ukraina som agerar Putins knähund, i likhet med Lukasjenko i Belarus. Och sedan utgår man blint ifrån att ukrainska folket bara skall vara lydiga nickedockor, som folket i Ryssland. Något som antagligen inte kommer ske, då ukrainarna troligen inte tycker det är speciellt roligt att leva under ockupation, vilket lär leda till ändlösa stridigheter och gerillakrig tills siste man stupat.

Det är alldeles uppenbart att Kreml helt missförstått vilken jävla kämparanda och civilkurage ukrainarna har, efter de fått smak på hur det är att leva i demokrati. 

Ryska folket får inte veta vad frihet är

Ryssarna, å andra sidan, vet ju inte annat och verkar bara ta för givet att en landsfader skall vara en totalitär tyrann. Ungefär som en kvinna som levt med en kvinnomisshandlare under hela sitt vuxna liv och blivit manipulerad att tro att hon inte kan få något bättre.

Och det är kanske precis detta Pootin är mest rädd för; att ett demokratiskt Ukraina skall bli ett fönster mot väst. Att ryssar själva skall upptäcka att det faktiskt är rätt trevligt att leva i ett fritt land som är demokratiskt på riktigt, såsom grannlandet Ukraina. Därför gäller det att mörka detta och göra slut på det roliga, innan ryssarna hinner glänta på dörren och se hur Ukrainas statsskick ser ut. Det skulle sannolikt leda till att ryska folket tröttnar på Vladdes härskarfasoner, vilket skulle hota hans makt och vara en risk för hans avsättande. Och makt är trots allt det enda som betyder något för en sån pajas.

I fria länder som Sverige får man t.ex. uttrycka sig så här, som Leksands IF. Guldstjärna på den!

Allt går åt motsatt håll

Målet med invasionen tycks även vara att splittra västvärlden och återskapa Sovjet genom att roffa åt sig en massa forna medlemsstater, anno 1991. Inget får ju en befolkning att känna samhörighet mer än en ockupation ändå. Resultatet ser vi klart och tydligt bli det totalt motsatta; Europa och västvärlden, ja i princip hela världen sluter upp emot Ryssland (och knähunden Belarus) och fördömer invasionen. Ukraina har redan sluppit undan ryskt styre en gång och trivdes uppenbarligen rätt bra som en fri demokrati. Tror Putin på allvar att de skulle känna sig mer sugna på att återförenas med Ryssland nu, och frivilligt gå med på att leva under deras regim? Speciellt efter hur de behandlats nu?

Andra tänkbara anledningar till invasionen

Naturligtvis finns det andra, strategiska skäl till varför Kreml är så kåta på Ukraina, som har mycket med energiproduktion och finansiella vinningar att göra. Det hela analyseras väldigt väl i videon nedan, så kika på den!


Skara-Bert fördömer Putins dumhet

Alla är vi ju även omåttligt intresserade av vad Skara-Bert har att säga om invasionen också, så här kommer ett par klipp där han sitter på sin balkong på Teneriffa och jäser och tycker till. Klippen är från hans YouTube-kanal Berts värld. Är det för övrigt bara jag som tycker Berts värld låter som ett barnprogram?



Nyare Äldre