Självupptagna influencers vet inte om att det är krig

Montage. Bakgrunden är inte från Ukrainakriget. Personen är inte heller relaterad till inlägget.

Hotet från öst

Sedan natten till den 24 februari när Rysslands landsfader Adolf Poo Tin beordrade fullskalig invasion av sitt broderland Ukraina har de flesta av oss följt utvecklingen med djup oro. Många har även gett uttryck för sitt fördömande av det angrepp mot Ukraina, tillika demokratin och västvärlden i stort som detta är att betrakta som, samt en djup oro för vad som kan komma härnäst. 

Det hela började ju som bekant med att Ryssland för ganska exakt åtta år sedan, i slutet av februari 2014, stormade och roffade åt sig Krimhalvön från Ukraina medan omvärlden bara passivt såg på och lät det hela mer eller mindre gå obemärkt förbi. Sedan dess har Ukrainska folket levt under ett ständigt hot som trappats upp kapitalt veckorna innan en fullskalig invasion var ett faktum.

På samma sätt har ryssjävlarna haft drönare vid Gotland och är förmodligen "spekulanter" att roffa åt sig det på samma sätt, så fort de har ett bra läge. Något som blev än mer uppenbart när Rysslands utrikiska talesperson uttryckligen hotar med militärt ingripande om Finland och Sverige försöker gå med i NATO och därmed får stöd i ryggen som ryssjävlarna inte mäktar med. Så läget är minst sagt alarmerande även om man inte bor i Ukraina eller känner folk där. Speciellt då Vladimir Hitler även hotar med kärnvapen, vilket skulle leda till ett spontant tredje världskrig och rena domedagsscenariet. Tjofaderittan!

Lyckligt ovetande "influencers" skämmer ut sig på nätet

Många svenskar uttrycker förstås sin oro också i exempelvis sociala medier. Vissa mer än andra. Är man en professionell navelskådare (eller "influencer", som vissa kallar det) med horder av följare i sociala medier som alla tycker att de är totalt unika och samtidigt har en skrämmande förmåga att se precis likadana ut, då de alla spacklar sig till oigenkännlighet med samma smink. Ni vet, såna där som har som enda intresse och syfte i livet att se "fresch" och tillgjord ut på bild. Ja, har man det tuffa och tidskrävande yrket att ta selfies, då har man förstås ingen tid över till att bry sig om vad som händer i världen utanför den trygga, fina överklasstadsdelen man bor i. 

En av dessa "kändisar" på Instagram fick en fråga från sina följare om hon var orolig för sveriges del gällande konflikten i Ukraina. Det här var vad hon svarade:

En lyckligt ovetande svensk "influencer".

Hon räds inte att framstå som okunnig. Hon är till och med ärlig med att erkänna att hon inte ens lyssnat när vad jag gissar är hennes pojkvän försökt berätta vad som hänt. Ett alternativ till att ta sig tid till att förklara hur ignorant man är som person, hade ju annars varit att snabbt ta en titt på valfri nyhetssida och ta reda på vad som händer innan man svarar. Men jag vet inte hur mycket hennes följare väntade sig heller. Att fråga en professionell Instagram-narcissist om något annat än läppglans är vilket läppglans de använder är väl lite som att fråga ett förskolebarn hur de tolkar relativitetsteorin. När hon sedan får en massa kritik från sina följare väljer hon att sälja gammal bröte och skänka intäkter till... Barncancerfonden...VA?! En organisation som inte har ett jota med den akuta krisen i Ukraina att göra. Så återigen visar hon bara hur lite hon ens fattat vad det ens är folk irriterat sig på och tror att så fort man skänker en peng till första bästa hjälporganisation så blidkar man torrisarna som klagat och får återigen helgonstatus på Internet. 

En annan välpudrad donna på Instagram tog tillfället i akt att liva upp allas vardag. Vad gör det att det är krig 146 mil ifrån Sverige, häng inte läpp över det, jag har ju ett par nya leggings ni kan glädjas åt!

ÄNTLIGEN de goda nyheterna alla väntat på. Och Pernilla Wahlgren är inte sen att hurra, minsann!

På ett sätt är jag inte det minsta förvånad över hur totalt oinitierade vissa är. Särskilt dessa unga personer som är vana vid att glida genom livet på sitt utseende allena och aldrig behövt bry sig om något annat. Genom att följa och fjäska för folk som inte bringar något mer än att vara söt får vi en generation av narcissister som inte har någon aning vad som händer runt omkring, vilket är rätt skrämmande. Tänk er denna generation försvara Sverige vid en invasion. 

Nej, det gäller nog för Sverige att få till ett medlemskap i NATO illa kvickt, så fort det känns säkert igen. Putin agerar helt oresonligt och allt han uppnår med kriget är ett förenat hat från omvärlden, inte minst från Ukraina som han trodde skulle bli en stödstat till Ryssland, genom att invadera det. Troligen är det början på hans fall och genom sanktionerna hela världen inför blir Ryssland förhoppningsvis det jävla u-land de gjort sig så välförtjänta av att vara.

Hursomhelst... Mer om självupptagna influencers och deras nonchalans kring krisen i videon nedan från vilken Svennigt-redax stolt snattat skärmdumparna ifrån. Ta hand om er!

Nyare Äldre