Soran gräver sin egen grav i SVT-dokumentär

Analys/recension: Soran Ismail - Persona non grata

-Jag har tappat kompassen. Jag vet inte längre vad som är upp och ned och vad som är rätt och fel. 

Så inleder Soran Ismail i SVT:s dokumentär "Persona non grata" (icke önskvärd person) som består av två halvtimmesavsnitt som går att se på SVT Play. Och för den som orkar sitta av timmen blir det uppenbart att så är fallet. Vi får se en komiker som helt tappat greppet moraliskt.

För den som inte hänger med vad det hela handlar om, så var det var under metoo-vågen 2017 som Soran polisanmäldes av ett flertal kvinnor för våldtäkter och sexuella ofredanden. Komikern har sedan dess helt gått under jorden. I brist på bevis lades utredningarna ned i maj 2018, vilket tyvärr ofta är så det slutar med brottslighet som försiggår i hemmet eller det privata, där ord står mot ord.

Tråkig läsning denna gång

"Kommer det här bli roligt, då?" som Soran säger i sitt första scenframträdande efter skandalerna.
-Där säger jag njae, bestämt njae. Svennigt-redaktionen säger NJAAAE! Det här kommer vara ett av våra mindre underhållande inlägg med tanke på ämnets mörka karaktär, så vill du läsa om något roligare rekommenderar vi att hoppa bakåt till vårt inlägg om Mustige Mauri eller kanske vår studie om manlig kroppshets istället. Annars tackar vi för besöket för denna gång.

Omstridd dokumentär

SVT-produktionen har fått en hel del kritik då den ger den misstänkte förövaren fritt spelrum att ge sin bild av vad som hänt och hur hans livssituation påverkats av den negativa publiciteten, medan kvinnorna som anmält Soran inte får komma till tals överhuvudtaget. Det står i slutet av båda avsnitten att SVT försökt nå kvinnorna utan att lyckas. Samtidigt höjs röster som hävdar motsatsen. Kvinnor som själva tagit kontakt med SVT, uppger för Expressen att tv-kanalen inte ens varit intresserade att ha med deras erfarenheter i programmet.

Oavsett vilket, så räcker det för mig med att tolka Sorans beteende och uttalanden, för att få analysera läget och få ett hum om vad som hänt. Och det talar inte till Sorans fördel.

I intervjuerna med Soran, som är själva basen i dokumentären, ges han total frihet att obestritt ge sin bild av anklagelserna och sin livssituation. Han tittar allt som oftast emot kameran med sina hundögon och söker sympati från tittaren. 

Söker ständigt sexuell bekräftelse

Efter vinjetten till dokumentären rullat förbi, ser man Soran sitta i köket och lägger pussel medan ett spädbarn jollrar i bakgrunden. Hans sambo Jennifer leker med barnet medan Soran sitter där, helt inne sig själv och sitt pusslande. De har bott ihop sedan 2015, berättar sambon. De har alltså lyckats hålla liv i relationen och skaffat barn tillsammans, mitt i en orkan av polisanmälningar och mediedrev.

Soran försöker få ihop sitt träpussel, medan sambon får ta hand om livspusslet. Båda drar sina precis lika viktiga strån till stacken, så att säga va.

Stormigt kärleksliv

Bara året innan, alltså 2014, gjorde Soran en annan kvinna gravid och lämnade henne sedan, vilket går att läsa om här. Han har med andra ord haft ett mycket aktivt om än stormigt kärleksliv, samtidigt som det i dokumentären framkommer att han gottat sig med hundratals andra tjejer vid sidan av. En riktig svärmorsdröm!

Fick bonka bäver efter Parlamentet

Soran berättar att han var blyg och osäker innan han började med standup, och suktade ständigt efter folks bekräftelse, även sexuellt. Han berättar att han var oskuld innen han började vara med i Parlamentet, men att det snabbt kom att förändras i och med kändisskapet hans medverkan bringade honom. 

-Ingenting är mer bekräftande för mig är sexuell bekräftelse - att någon vill ha sex med en. Jag vill ligga med jättemånga. Jag tror aldrig det kommer att ändras.

Soran i början av del 2 av SVT-dokumentären.

Sambon läste om Sorans övergrepp i tidningen

Det var i sociala medier som anklagelserna mot Soran hade sin början. Runt en vecka senare snappade dagspressen upp nyheten att han hade polisanmälts, så när bollen väl kom i rullning gick det relativt fort. I dagstidningarna fick Sorans flickvän på ett mycket grafiskt och detaljerat sätt beskrivet för sig vilka vidriga övergrepp som hennes ständigt brunstige sambo hade roat sig med.

-Jag fick läsa mycket sånt och vänja mig vid det, berättar sambon. 

Tidningsklipp om Sorans nöjen.

Det är för mig helt obegripligt hur man inte kan ställa sin partner mot väggen gällande sådana allvarliga anklagelser. Det påminner en del om drevet kring L-politikern Fredrick Federley som haft ett samboförhållande med en man som dömts för våldtäkt mot 22 barn och medvetet valde att inte fråga ut honom om det, eller undersöka vad han dömts för. Eller så gjorde han det.

Sambon fick dra det tunga lasset

När mediedrevet var som värst slutade Soran sköta sin hygien och vågade inte lämna lägenheten, utan satt bara och tittade på tv eller lade pussel hela dagarna. Sambon berättar hur han fortfarande satt på samma ställe när hon gick till jobbet som när hon kom hem. Hon berättar även att de fick bildäcken sönderskurna tre gånger.

Trots att Soran gör vad han kan för att folk skall tycka synd om honom, så är det rätt uppenbart vem som fått bära den största bördan i sammanhanget. Sambon verkar sanneligen ha en ängels tålamod, och en naiv förhoppning om att han skall bättra sig. Eller så accepterar hon att han ligger runt vid sidan av, jag vet inte vad för slags förhållande de har. Men de flesta skulle nog hålla med om att hon hade förtjänat ett bättre öde.

Offren mycket trovärdiga

Kajsa Ekis Ekman, ledarskribent på den vänster- och miljöorienterade dagstidningen Dagens ETC figurerar flera gånger i dokumentären, och har många bra poänger. Hon har själv talat med två av offren och bedömde de som mycket trovärdiga. De känner inte varandra och skall ha varit utsatta för liknande saker. Det handlar om sexuella övergrepp och såväl fysiskt som psykiskt våld.

Ekis ler.

Ett tiotal anmälningar

I dokumentären listas brotten Soran anmälts för, som är en lång lista på tiotalet anmälningar, som utgör ett smörgåsbord av framför allt våldtäkter, men även sexuella ofredanden, olaga hot och sexköp. Alltsammans såg ut att ha börjat redan under hösten 2015 och skall sedan ha pågått ända fram sommaren 2017. En ny förundersökning för en våldtäkt som skall ha begåtts 2013 inleddes också, som även den lades ner. 

Intressant nog var han ute och härjade för fullt samtidigt som han flyttar ihop med sin partner. Och även efter de flyttat ihop fortsätter han svina runt i ytterligare två år. Och under hela den tiden som detta pågått har hans sambo tydligen inte misstänkt någonting. Hon förklarar:

-Vi höll inte koll på varandra hela tiden. Det har funnits mycket utrymme att göra vad fan man vill.

-Sambon om hennes bristande insikt kring Sorans eskapader vid sidan av. 

Soran stämmer för förtal

Som nämndes i början av detta inlägg så står det i slutet av båda avsnitten av dokumentären att kvinnorna som polisanmält Soran har sökts för att ge deras bild, men de har antingen tackat nej eller varit oanträffbara. Detta är på flera sätt ganska lätt att förstå ur deras synvinkel. I dokumentären är ju Soran programmet utgår ifrån, det är hans upplevelser som står i fokus. En av de målsägande uppgav därför att hon var rädd för hur de skulle använda hennes ord, och att de skulle formas efter deras agenda.

Dessutom har Soran själv stämt en kvinna för förtal, då hon i en privat grupp på Facebook berättat om hans sexuella övergrepp på henne. Ett uttalande kan enligt svensk lag räknas som förtal även om det som sägs är sant, vilket innebär att en person som blivit slagen på truten av en känd person och berättar om detta för andra i exempelvis sociala medier eller i ett forum, kan stämmas och bli skadeståndsskyldig som extra salt i såren. När man delar sina erfarenheter på nätet och detta finns dokumenterat är man därför i en väldigt utsatt situation. Detta då är väldigt lätt för den som blir beskylld för något att bara peka på ett inlägg som står skrivet svart på vitt på nätet och vinna, rent rättsligt. Och det oavsett om uppgifterna stämmer eller ej. Desto svårare är det för en som utsatts för sexbrott att hitta bevis som styrker att brott begåtts, speciellt om det är någon som frivilligt hänger med förövaren till hotellet eller lägenheten. Istället för att stämma och tysta ned sina brottsoffer, hade Soran själv kunnat bemöta anklagelserna och ge sin bild, men antagligen var det inget han kunde snacka sig ur.

Som nämndes i listan med anmälningar tidigare, har Soran bl.a. även en anmälan om olaga hot. Man kan förstås spekulera i om den också är relaterad till kvinnor han velat tysta ner. Det är också ytterst ironiskt att Soran väljer att stämma en kvinna för att hon ger sin bild av vad som hänt, medan han själv sitter i tv i en timme och ger sin egen bild utan motfrågor.

Skådisen och komikern Bianca Kronlöf drar samma parallell i ett Instagramklipp, där hon berättar att hon uppträtt på RAW Comedy Club en gång. 

-Om jag berättar vad jag såg och hörde då skulle jag åka dit för förtal.

Hon fortsätter:

-Soran, du får ett tv-program där du kan prata fritt om ditt perspektiv, men om jag skulle prata om mitt perspektiv, då blir jag stämd. Ta in det en stund.
Forna Parlamentet-kollegan Bianca Kronlöf riktar skarp kritik mot både Soran och hur dokumentären utformats.

Soran tar till rasistkortet...

Soran bekänner mot slutet av dokumentären att han utnyttjat sitt kändisskap jättemycket för att få ha sex. Han berättar att han har legat med hundratals kvinnor och levt ut sina djupaste perversioner på dem. Han har även med precision riktat in sig mot etniskt svenska tjejer, då han vill ta igen för ungdomsåren, när han som en okänd invandrarkille inte lyckades bli ihop med alla svenska tjejer han kärade ner sig i. Finner det synnerligen provocerande att han direkt tar till rasistkortet och söker sympatier för att han inte kände sig helt inkluderad i den svenska gemenskapen, bara för att tjejerna inte formligen kastade sig över en blyg liten kille med taskig självkänsla. Tro mig, det har knappast med härkomst att göra, fråga vilken blyg svensk tonårsgrabb som helst. 

I Sorans tidigare SVT-serie Absolut svensk berättar han dessutom att han hängde med sina svenska klasskompisar och behandlades som en i gänget. I samma program hängde han sedan ut sitt forna kompisgäng i TV och stämplade dem som rasister för att de kallat andra, stökiga invandrare för blattar. En rätt lumpen grej av Soran att helt oförberett hänga ut sina gamla klasskamrater på det sättet, kan man tycka. Men även den serien hade fullt fokus på Soran och agendan var även där att man som tittare skulle tycka synd om bara honom.

...och fortsätter att leva i förnekelse

Vår analys

Om vi skall göra en analys (du behöver inte stämma SVENNiGT för förtal, Soran, det här är bara en analys utifrån tv-serien. Okej?) efter att ha sett hela dokumentären och hört Sorans historia är det ganska uppenbart att han är i stort behov en psykiatrisk undersökning. Det är tydligt att han fortfarande har djupgående komplex över att han inte känner sig (eller tidigare inte känt sig) helt accepterad i den svenska gemenskapen och att detta fortfarande sätter sina spår och utgör ett stort hål han känner att han måste fylla. Det trots att alla framgångar han haft i det här landet som motbevisar att han skulle vara mindre värd. Han får aldrig nog bekräftelse utan suktar bara efter mer och mer. 

Om man återigen får göra en högst personlig analys, så är att det att Sorans bekräftelsekåthet har lett till ett rovdjursbeteende där han går igång på makten att han kan göra precis vad som faller honom in. Ju mer han ligger runt och ju mer han kommer undan med desto mer avtrubbad blir han, vilket gör att han tillåts leva ut den ena perversionen vildaste och sjukare än den andra. Hans fans är redan i en underkastad position då de ser upp till honom och har därför svårt att säga ifrån. 

Dessa vilda sexuella utflykter är förmodligen inget han känt att han kunnat roa sig med tillsammans med sin sambo, med en spjälsäng med ett skrikande spädbarn bredvid. Troligen är det även därför de grövre sexuella utspelen satte igång i samband med att paret flyttade ihop. 

Soran nämner att han alltid trott att det varit ett "ömsesidigt utnyttjande" i sina sexuella möten, vilket förstås är rent skitsnack då han samtidigt medger att han utnyttnat sitt kändisskap jättemycket för att få ligga. Och naturligtvis befinner han sig i en tydlig maktposition då han är en känd, etablerad komiker som många unga tjejer ser upp till. Det är knappast på lika villkor, det förstår nog de flesta.

Att en sådan narcissistisk och sexuellt avtrubbad person själv inte uppfattar det han gör som övergrepp eller våldtäkter, kan i min mening knappast ha ett särskilt högt sanningsvärde. Det brukar sägas att om man funderar på om man gått och blivit galen så är man troligen inte det, för en person som är galen på riktigt ser inte sin egen galenskap. Uppenbart har han inte varit lyhörd nog att förstå att de vidrigheter han utsatt kvinnor för inte varit under samtycke. 

Dags för självrannsakan istället för självömkan?

Med sina ledsna hundögon förklarar Soran att han inte kan göra något mer nu för att bevisa sin oskuld. Vidare finner han det frustrerande att det finns anklagelser mot honom, men inget brott att sona, och ingen dom att avtjäna. 

En högst relevant fråga som Kajsa Ekis Ekman ställer. Dessvärre tar inte SVT med sig frågan till intevjun med Soran, så den förblir obesvarad.

En normalt funtad person som blir anklagad för ett sexuellt ofredande i någon som helst form bör ju rimligen på allvar självrannsaka sig själv och fundera på hur det man gör uppfattas av motparten. Får man som i Sorans fall inte en anmälan utan TIO, och då fortfarande inte känner att man gjort något fel pga. att man inte dömts för några brott, då kan man verkligen undra om den personen ens har något som helst samvete eller empati för andra, eller helt och hållet bara tänker på sig själv. Det ser man även i dokumentären, där Soran inte verkar ägna sitt barn en minsta tanke. Det är som om han bara var en inneboende och inte hade något med kvinnan eller barnet att göra.

Tvåbarnsförälder

Då han nu hunnit sätta två barn till världen med två olika kvinnor är det kanske dags att också börja ta lite ansvar. Men det är uppenbart att han helt och hållet upptagen med självömkan, samt att grubbla över hur han skall kunna köra standup igen och återuppta sitt dekadenta playboyliv, snarare än att ta hand om sin sambo och sina barn.

Det är uppenbart att han länge kunnat glida på sitt rykte som "den fine killen" och kunnat göra precis vad som vill utan att behöva ta ansvar för sina handlingar. Nu kommer plötsligt hela bakslaget som en kalldusch på en och samma gång och då fattar han ingenting.

Stöd och kritik från komikerkolleger

I dokumentären träffar Soran radarparet Måns Möller och Özz Nûjen för lite tips på hur han skall lägga upp sin standup om han skulle försöka sig på en comeback. Özz föreslår skämt om hur dåligt Soran hanterat skandalen och poängterar att han även måste vara ärlig i det han säger, annars kommer folk genomskåda det. 

Måns Möller och Özz Nûjen handleder Soran inför en eventuell comeback inom standup.

Kristoffer Appelqvist ifrågasätter

Soran träffar senare även Kristoffer Appelqvist för en runda badminton. Han menar att han måste vara helt på det klara med vem han är och vad det är han gjort och göra en pudel; medge att sakerna som sägs om honom är sanna, men att han ångrar det och aldrig kommer göra så igen. Samt att be alla han gjort illa om ursäkt. Då kommer folk lättare komma över det och livet kan gå vidare. Men Soran tvekar säger att han själv inte kan förstå vad som hänt och säger att han kan ju inte erkänna brott han inte tycker sig begått. Han menar att det hade varit enklare om han haffats för fortkörning eller rattfylleri, för då är det tydligare, medan sexbrott är mer en gråzon.

Kristoffer Appelqvist ifrågasätter om Soran verkligen tänkt igenom vad han skall få ut av att gå upp på scen igen.

Fast kanske borde han ta sig en funderare på varför det helt plötsligt kommer tio polisanmälningar mot just honom, där merparten gäller sexualbrott. Om flera personer han haft sex med faktiskt har uppfattat det som rena våldtäkter, är det då inte dags att ta sig en rejäl funderare över hur man beter sig i sin kontakt med kvinnor?

Appelqvist nystar också vidare ansvarsfrågan och menar att Soran pratar mycket om vad han inte anser att han gjort. "Men vad har du gjort - vad är det som gör att folk uppfattar dig som ett svin?"

Även Rebecca & Fiona drabbade av Sorans sexinviter

Även popduon Rebecca & Fiona har tagit illa vid sig av Sorans sexism, då han på P3 Guld-galan 2012 i egenskap av prisutdelare öppet proklamerat att han velat ha en trekant med Rebecca. Och det framkommer ju även i dokumentären att den store anti-rasisten Soran bara är intresserad ligga med typiskt svenska tjejer som heter Linda och Rebecka, inte någon med något utrikiskt-klingande namn, som "Aisha" - nä usch.

Avsaknad av dom spelar egentligen ingen roll

Soran pratar hela tiden om att det vore så mycket enklare om allt kunde avgöras rättsligt för att få ett avslut på hela den här affären. Men när det kommer till att framträda inför publik, oavsett om det är som komiker eller artist, så är det i mångt och mycket en popularitetstävling. Det som avgör huruvida folk gillar personen och vill köpa biljetter till dess föreställningar avgörs inte om personen blivit dömd eller friad i domstol. Det handlar om vad folk har för åsikter om personen och om det är någon de kan relatera till, samt hur personen beter sig i allmänhet. 

Att som Soran utnyttja sitt den maktposition kändisskapet för med sig till att svina runt och pippa alla som ser upp till en och utföra de mest perversa handlingar man kan komma på mot dem är knappast något som känns speciellt moraliskt försvarbart, hur man än vrider och vänder på det. Om det han sysslar med efter sina föreställningar uppfattas som totalt vidrigt av publiken så spelar det inte så stor roll om detta råkar balansera sig på rätt eller fel sida av lagen.

Scendebuten efter skandalerna

I sitt första scenframträdande sedan skandalerna erkänner han att han legat med hundratals tjejer, som han bland annat bundit, smiskat, kallat hora, kommit i deras hår för att sedan kamma ut håret med sitt gubbagegg i. 

Soran bjuder på en riktig skrattfest.

Han medger sedan inför publiken att han utnyttjat sitt kändisskap för att få ligga och att han förstår att folk känt sig utnyttjade, men att han trodde att det var ett ömsesidigt utnyttjande och att båda parter ville samma sak. Han förstår nu med facit i hand att så inte alltid var fallet. Han medger att hans felaktiga antaganden ledde till att han gjorde många människor illa och ber därför om ursäkt för det. Han säger vidare att han fick hög status och mycket privilegier som känd komiker, men förlorade sedan allt och är nu tillbaka där han började. Det märks här att han försöker låta så ödmjuk han kan, men så avslutar han:

-Jag är en kille från Knivsta som bara vill göra standup. Och ligga.

Då man känner till hans historia fastnar lätt skrattet i halsen. Jag vet inte riktigt vad han förväntade sig för reaktion på den s.k. punchlinen, men efter att först stått och varit ångerfull och bett om ursäkt över hur illa han betett sig mot folk ena stunden, och i nästa stund skämta bort det med en klackspark... Det gör att han tappar all form av trovärdighet i mina ögon. Allt han gör är att ytterligare befästa att han fortfarande inte ser sitt beteende som ett problem. 

Det är ungefär som om han missbrukat och langat knark och sen gått upp på en scen och sagt "Näää, jag är bara en helt vanlig kille som vill dra skämt. Och droga ner ungdomar". Hahaaa, han är väl för härlig ändå. Är det reaktionen han förväntade sig? 

Soran säger att han bara vill köra standup. Och ligga. Jo tack, nog ser man att han fortfarande är sugen. Bilden har alltså INTE behövts modifieras bortsett från den inskjutna förstoringen, vilket gör jobbet extra enkelt för oss, här på SVENNiGT-redaktionen.

Mitt i hela resonemanget börjar Soran yra om att bajsa ned sig kontra kasta bajs i något taffligt försök att dra paralleller till hur hans rykte tagit stryk oavsett om han själv bajat ned sig själv eller om någon annan kastat baj på honom. De flesta vet nog svaret på den frågan; det är han själv han har att skylla. Så grattis, med den liknelsen antar jag att svaret är att du bajat i brallan. Tarminkontinens hade dock varit klart med socialt acceptabelt än vad det handlar om i verkligheten. Känns heller inte helt genomtänkt att välja just den analogin, då det lätt kan ge fel associationer och istället sammankopplas med hans extravaganta sexliv. Speciellt då det var mitt i det ämnet han gled in på det spåret. Kan tänka mig snacket kring kaffeatuomaten nästa dag:

-Leffe, du var la och såg den där metoo-komikern igår? Vad snackade han om?

-Jodå. Han stod på scenen med en redig jäla bånge och dillade om att han hade bundit en massa tjejer som han kallade horor, kammat sagge i deras hår och sen skitit ner sig och kastat bajset på dem.

-Åfan?

Dessutom vet jag inte om Soran försökte vara rolig här, men potthumor känns inte som ett vidare lyckat grepp, både pga. allvaret i övrigt. Speciellt då publiken (tack och lov), var i vuxen ålder och förmodligen inte fick det att rycka till i Sorans prinskorv.

Man ser riktigt hur det kryper under skinnet på publiken som sitter och småler obekvämt under föreställningen. Det känns inte som någon av dem vill vara där och se denna härdsmälta ta plats på scen och direkt bemöta den, ansikte mot ansikte. Den solklara motreaktionen om de fått komma till tals hade förmodligen varit:

Ring en psykiatriker och få hjälp med kärnan till ditt missbruk. Gå sedan hem och ta hand om ditt barn istället för att stå här och skämma ut dig ännu mer, din jädra mupp!


Stort mörkertal i branschen

Bianca Kronlöf ger i en av sina videor uttryck för att Soran inte är ett unikum utan snarare är han indikativ på hur det är i branschen i det stora hela. Hon noterar även hur Kristoffer Appelqvist talar om "säsong metoo" och "säsong Greta Thunberg" som om båda dessa är tillfälliga aktualiteter. Problemen är konstanta. Lika lite som miljökrisen försvinner när Greta Thunberg inte längre är i blickfånget, så är problemen med sexuellt utnyttjande inte löst bara för att metoo inte är det som får uppmärksamhet i media.

Bianca Kronlöf ger sin reaktion på Soran-dokumentären och sin bild av standupbranschen i stort på Instagram. Måste ses!

Hon kritiserar därför andra manliga komikerkolleger som inte gör någonting åt det sexuella utnyttjandet som försiggår bakom scen. Hon beskriver hur ryktena går om manliga komikerkolleger som ligger med och bjuder 15 år yngre tjejer på kokain. Sedan skämtar och skrattar de åt tjejerna sinsemellan. 

Hon menar vidare att komiker som vänder Soran ryggen utan att vare sig kritisera eller stötta honom gör det inte för att de tar avstånd från det han gjort, utan av ren feghet. De utgör den tysta massan som gör att problemen tillåts fortsätta. Bianca tror även att många rentav är tacksamma för att allt ljus är på Soran. Hon fortsätter:

-Jag tror att vissa av er tackar Gud varje dag för att skiten som sägs om er inte kommit upp till ytan. Er tystnad är bara ett skydd för er själva. Annars hade ni gjort motstånd. 

Ofrivilliga förebilder

Bianca gör en vinkning till Sorans scenframträdande i slutet av SVT-dokumentären och menar att många manliga komiker resonerar:

”Men vad fan jag har aldrig begärt att bli en förebild, jag vill bara dra skämt!” 

Alltså ganska precis det Soran avslutade sin rutin med. "Vill bara dra skämt - och ligga". Hon fortsätter:

Om ditt jobb är att stå på en scen, gå på röda mattor, om folk betalar pengar för att höra dina skämt så är du en förebild vare sig du vill eller inte. Det enda jag begär av er är att ni ska ändra ert betende. Lätt va? 

-Säg stopp, säg emot, knulla inte tjejer som är 15 år yngre som kommer upp och vill prata om ert gig och sina egna standup-drömmar. Vet ni vad ni kan göra istället: säg tack, ge henne tips, kanske ett nummer till er producent och sen går ni upp på hotellrummet och kollar på en dokumentär om samtycke.

 
Nyare Äldre