Video: Mustige Mauri ballar ur i nya Bert-remaken


Som nämns i SVENNiGTs recension av den nya Bert-serien som finns att bevittna på C More, så har serien ingen brist på kända ansikten som dyker upp under seriens gång.

Mustige Mauris cameo

I seriens sjunde avsnitt bjuds vi även på ett par oväntade cameos från inga större än Keyyo och YouTubaren Mauri Hermundsson, känd från Uppdrag: Mat och det där Lego-programmet på fyran som ingen tittar på. De som sett karln på tuben vet att han är en synnerligen sympatisk, försiktig och försynt ung man, som snällt äter den dynga han än må serveras, med ett plågsamt leende på läpparna utan att klaga.

Här i Bert visar han dock upp sitt rätta jag och spelar ett gapigt och övertänt hälsofreak som Berts polare Åke hittar en video av på nätet.

Detta kommer Mauri vara stolt över länge! Det är sanneligen inte vem som helst som får stå och bröla och göra Chewbacca-imitationer i en sådan här påkostad ungdomsserie! Tur att Persbrandt tackade nej!

Språkpolisiära åtgärder fordras

Mauri går annars under smeknamnet "Mustiga Mauri" i sociala medier. Här har man skojat till det lite och kallar honom istället "Muskliga Mauri". Den militante språkpolisen i mig reagerar här återigen på hur man idag envisas med att böja adjektiv med a på slutet. Som regel används e när en mansperson åsyftas, medan a främst används för damer. Så om man skall vara noga borde Mauri beskrivas som den mustige eller musklige. Likaså borde tv-profilen Anders Öfvergård kallas Den arge snickaren, inte "arga", såtillvida inte Anders identifierar sig som kvinna. Men nog om det.

Vad tycker vi på SVENNiGT om serien i övrigt, då? Glad att du frågade!

Läs vår kompletta recension av nya Bert här!


Nyare Äldre