Se OS gratis utan Kanal 5 eller Discovery+

Curling - den enda sporten värd namnet. Och det med pasta!

Sport & Lek

Nu har de olympiska spelen dragit igång borta i Kina. Och även om sportredaktionen här på Svennigt mest sitter och degar och pladdrar om Arne Hegefors och hur jädra fin han var på den gamla Kryzz-tiden, så har det hörts en del gnissel och gnäll över att OS bara sänds på kabel-tv. Närmare bestämt Kanal femman och Kanal nian. Och medan många andra kanaler erbjuder fritt gluttande på nätet, via diverse "Play"-tjänster, så har femman, som ägs av naturkanalen Discovery, valt att lägga allt svennen vill se bakom betalväggar.

Misströsta dock ej, för Internätet är stort och för den prismedvetne svennen finns det andra lösningar, som är helt gratis! En hel drös utländska kanaler är inte fullt lika snikna som Kanal 5, utan erbjuder sina OS-sändningar fritt att streama. WhatHiFi listar tre kanaler som streamar OS gratis. 

Likt de flesta rikssändande tv-kanaler går det normalt inte att titta utanför rikets gränser, och så även fallet här. Det är dock lätt ordnat med antingen VPN eller proxyanslutning. Du har säkert sett en massa reklam för dyra VPN-tjänster för flera hundra riksdaler i månaden, men sådant mög behöver du inte lägga dina surt förvärvade slantar på. Allt du behöver är en enkel webbläsarplugin som är helt gratis. Och det finns några att välja på. En av dem är VeePN, som finns både för Chrome och Firefox, men även som mobilapp för såväl Android som iOS. Så för att komma igång, sök upp VeePN (eller något annat liknande) där du normalt hämtar tillägg eller appar, såsom Chrome web store, Google Play eller vad du nu använder, och lägg till det.

Så här ser det ut i Chrome web store, om du surfar med Chrome:

När tillägget eller appen väl är installerad och klar är det bara att gå till lämplig tv-kanal som sänder OS och i VeePN välja det land kanalen riktar sig mot. I fallet NBC som jag testade med blir det alltså Amerikatt.

  

Sedan är det bara att börja glutta, utan att pröjsa de gnidna plåtslagarna på Discovery/Kanal 5 en endaste krona! Bra, va? 😃

Tadaaaaaa!

Märkte dock senare till mitt förtret att NBC bara bjuckade på första halvtimmen, sedan skulle de också ha betalt. Men testa med de tre som listas i WhatHiFis artikel och se om någon av dem funkar bra!

Nyare Äldre