Ingredienser
- Kladdkaka, fryst
- After Eight eller likvärdigt mintigt
- Grädde som du vispade för typ en vecka sedan
Tillvägagångssätt
- Tag fram kladdkakan ur frysen.
- Ställ den på diskbänken (eller bor't) och stå sedan bara och vänta som en fåntratt i c:a en kvart. Släpp för allt smör i Småland inte kakan ur blicken!
- Skär en bit av kladdkakan och lägg biten på ett litet fat, även kallad arslett...achett...asiat...nåt sånt. Assiett kanske.
- Applicera 1 st. skiva After Eight mitt på kakan, med millimeterprecision för bästa flavör.
När du kommit så här långt är du redan halvvägs och förtjänar gott ett pilsnerbreak. |
- Värm i mikron tills chokladen börjat smälta.
Så här läckert blir det när den börjat smälta. Nu rinner det allt i mungipan, va? |
- Tag fram vispgrädden du vispade förra veckan som nu börjat bli rinnig och härlig.
- Häv på en kladd av grädden på fatet och servera.
Voilá, som dansken skulle sagt! |
Lycka till i köket och hoppas det skall smaka! Och var inte rädda att be någon om hjälp, då receptet är på en relativt avancerad nivå.
/JdS