Svennigts snaskiga mintkladd-kaka - Recept!

Här har ni ett gott recept på något gott till kaffet som går jättefort och enkelt att sno ihop. Den ljuvliga desserten passar lika bra på en romantisk fikadejt som till vardags!

Ingredienser

  • Kladdkaka, fryst
  • After Eight eller likvärdigt mintigt
  • Grädde som du vispade för typ en vecka sedan

Tillvägagångssätt

  1. Tag fram kladdkakan ur frysen.
  2. Ställ den på diskbänken (eller bor't) och stå sedan bara och vänta som en fåntratt i c:a en kvart. Släpp för allt smör i Småland inte kakan ur blicken!
  3. Skär en bit av kladdkakan och lägg biten på ett litet fat, även kallad arslett...achett...asiat...nåt sånt. Assiett kanske.
  4. Applicera 1 st. skiva After Eight mitt på kakan, med millimeterprecision för bästa flavör.
När du kommit så här långt är du redan halvvägs
och förtjänar gott ett pilsnerbreak.
  1. Värm i mikron tills chokladen börjat smälta.
Så här läckert blir det när den börjat smälta.
Nu rinner det allt i mungipan, va?
  1. Tag fram vispgrädden du vispade förra veckan som nu börjat bli rinnig och härlig.
  2. Häv på en kladd av grädden på fatet och servera.
Voilá, som dansken skulle sagt!
Lycka till i köket och hoppas det skall smaka! Och var inte rädda att be någon om hjälp, då receptet är på en relativt avancerad nivå.

/JdS
Nyare Äldre