Nougat med knas - Knattepatrullen testar!

Hej, små knattar! Gillar ni choklad, eller? Då kommer ni allt få sitta och lystmäta er...(?) i detta nu!

Ja, det är mycket riktigt - Svennigts alldeles egen testpatrull bestående av bortskämda, brådmogna, uppnosiga små slynglar direkt från SVT:s barnredaktion, har testat två spritt språngande nya chokladkakor direkt från chokladfabriken Bruna Näsan AB!

Se testresultatet nedan och se vad de snoriga små liven kommit fram till, vettja!

"Crunchy Corn"

Knaprig majs. Namnet säger allt, så att säga, va.
Nötig sak, det här. Den knapriga, rostade majsen som återfinns i den bruna massan har en mycket bekant smakkaraktär starkt påminnande om Kellog's Corn Flakes, om än med en saltare och aning bränd smak som lämnar en något bitter eftersmak. Lite some vidbrända popcorn, rent smakmässigt. Likheten med biosnacks och frukostflingor ter sig kanske föga förvånande, förvisso, då det är förädlad (nåja..) majs vi talar om. Här har man dock låtit majsen behålla sin runda form, istället för att låta den utgöras av flagor, som i fallet Corn Flakes.

Bitterheten från majsen gör knappast Crunchy Corn till barnens favorit i snaskpåsen, men kan möjligen gå hem hos en eller annan bitter medelåldring som är ute efter något krispigt att snaska på framför Agenda, med den där prillige lille korren Mats Knutsson i rutan.

"Dröm krisp"

Ja, här var det knasigt värre!
Marabou är inte bara inkonsekventa i sin namngivning, där vissa prodükter fått engelskspåkiga namn, andra nordiska. - De visar sig även oförmögna att följa gott svenskt språkbruk, genom att särskriva sammansatta ord. För det får Drömkrisp ett "Fy på er!" i betyg från Svennigt-redaktionens egen språkpolis Göte Böter.

Smaken hos Drömkrisp är i sig ganska mesig, eller "jolmig" som min kära fammo hade sagt. Fyllningen är någon slag finkornig nougatkräm som krasar i tänderna när man betuggar härligheten. Chokladen lämnar en tjock, geggig känsla i strupen som bäst sköljs ned med ett glas Akva Vera eller något annat som river gott. Gillar man fet, ljus choklad och nougat blir man nog nöjd som bara den. Själv föredrar jag riktig choklad, med högt kakaoinnehåll, men alla är vi ju som bekant olika, va.

"Gissa snasket" med Ola Lindholm -- SVT:s nya storsatsning för ungarna!

Vinnare: Crunchy Corn

Skulle jag ställas inför valet mellan dessa båda smaker, skulle jag i brist på mörk choklad förmodligen välja flingvarianten, som ändå balanserar den plufsigt sötsliskiga ljusa chokladen med ett litet uns av bitterhet från den rostade majsen.

_____
PS: När testet skulle genomföras roffade de små ungjärparna bara åt sig snasket och stack, så jag fick köpa ny choklad och testa godsakerna själv. Det är en hård värld vi lever i... ds.

/Jonas den Store
Nyare Äldre